Яхнія із яловичини
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 10 хв

Яхнія із яловичини

Яхнія досить популярна в країнах Балкану. Це результат впливу турецької кухні на болгарську, румунську та інших кухні на Балканах. Являє собою тушковану страву їх м'яса або овочів (у нашому випадку яловичина). Вона дуже нагадує "смажений суп" , який популярний у східній кухні. І хоча тип приготування в цих стравах різний, та й інгредієнти теж не дуже схожі, все ж "смажений суп" і яхнія мають спільне походження. Зазвичай інгредієнти викладають в посудину для готування шарами. Смак у цієї страви неповторний і щоразу різний. Все залежить від фантазії кухаря, набору овочів і прянощів (бо вибір досить широкий).

Інгредієнти

  • Яловичина - 700 г.
  • Смалець - 80 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Помідори - 200 г.
  • Перець стручковий солодкий - 150 г.
  • Картопля - 250 г.
  • Кукурудза - 200 г.
  • Кабачки - 200 г.
  • Яблуко - 100 г.
  • Вино біле - 150 г.
  • Бульйон - 1,4 л.
  • Груша - 100 г.
  • Персик - 100 г.
  • Виноград - 150 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яловичину нарізати кубиками й обсмажити на смальці до утворення рум'яної скоринки.

  • 02

    Дрібно нарізати ріпчасту цибулю, солодкий стручковий перець і помідори. Підсмажити в окремій каструлі з розігрітим смальцем.

  • 03

    Коли рідина випариться, додати обсмажене м'ясо, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень петрушки. Отриману суміш залити білим вином і бульйоном. Варити 1 годину.

  • 04

    Додати дрібно нарізану картоплю, зерна молодого качана кукурудзи, дрібно нарізані кабачки, яблуко, грушу, персик і виноград. Варити до готовності м'яса.