Ріболліта - тосканський суп
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Ріболліта - тосканський суп

Ріболіта - це густий італійський овочевий суп, зобов'язаний своїм походженням Тоскані. У перекладі з італійської "ribollita" означає "зварена двічі" або "вдруге проварена". Цьому є пояснення: спочатку цей селянський суп із хліба, овочів і квасолі готували, потім залишали на добу, після цього знову проварювали і лише тоді подавали. Запропонований рецепт - це, звичайно ж, лише варіація на тему: "Ріболліта". Втім, в переліку інгредієнтів Ви в тому чи іншому вигляді знайдете всі обов'язкові компоненти тосканського супу: квасолю, овочі, товчені сухарі, білокачанну капусту (замість чорної капусти cavolo nero) і оливкову олію. Суп за цим рецептом виходить смачним, ситним, густим і наваристим.

Інгредієнти

  • Часник - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Бекон - 110 г.
  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Томати у власному соку - 425 г.
  • Квасоля - 1,25 кг.
  • Бульйон курячий - 400 мл.
  • Розмарин свіжий - 1 стебло
  • Капуста білокачанна - 1 шт.
  • Сухарі товчені - 100 г.
  • Сир пармезан - за смаком
  • Яйця курячі - 6штук
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Налити в каструлю оливкову олію, поставити на вогонь, розігріти. Всипати в каструлю подрібнений часник і цибулю, а також моркву, селеру і шинку. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

  • 02

    Додати в каструлю томати разом із соком, налити бульйон, додати квасолю і розмарин.

  • 03

    Довести до кипіння, накрити кришкою каструлю, варити протягом 1 години, квасоля повинна розваритися.

  • 04

    Додати в суп нашатковану капусту, готувати 5-7 хвилин. Додати сухарі, перемішати, розлити по тарілках, присипати зверху пармезаном.

  • 05

    Поки вариться суп, покласти яйця в киплячу воду рівно на 5 хвилин. Потім воду злити і потримати яйця під холодною водою 30 секунд, щоб зупинити процес приготування. Коли яйця трохи охолонуть, акуратно їх почистити.

  • 06

    Розлити суп по двох тарілках і покласти в кожну варене яйце. Посипати петрушкою і сиром пармезан.