Паска з рікоти і маскарпоне з мигдалем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Паска з рікоти і маскарпоне з мигдалем

Попереду світле недільне свято – Великдень. Напевно, Вам хочеться спекти обов'язковий солодкий великодній атрибут своїми руками і порадувати домашніх свіжою і ароматною випічкою. Стандартним варіантом пасочек зараз нікого не здивувати, тому пропонуємо приготувати паску з рікоти і маскарпоне з мигдалем. Незвично, правда? Такі ласощі, безсумнівно, порадують всіх сирних любителів, адже в них містяться два різновиди традиційного італійського сиру. Смажений мигдаль в поєднанні зі спокусливим чорним шоколадом надає пасці характерний горіховий смак, а цукати як ніколи до речі. А найцікавіше, що в рецептурі цієї паски немає ні молока, ні муки, ні яєць. І випікати її не потрібно.

Інгредієнти

  • Сир рікота - 5,5 ст. л.
  • Сир маскарпоне - 4,5 ст. л.
  • Цукор тростинний - 2 ст. л.
  • Екстракт ванільний - за смаком
  • Мигдаль смажений - за смаком
  • Вершки - 1 ст. л.
  • Шоколад темний - за смаком
  • Цукати - 5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Скласти марлю в кілька шарів, викласти її у форму для паски, при цьому залишити марлю із запасом.

  • 02

    У блендері змішати маскарпоне і рікоту, всипати цукор і ваніль. Збити до однорідності. Викласти суміш у миску.

  • 03

    Вершки збити, додати їх до суміші сирів в миску. Додати сюди ж подрібнені горіхи, цукати і подрібнений шоколад.

  • 04

    Викласти масу у форму, накрити зверху марлею, встановити зверху щось важке, поставити в холодильник на ніч.