Кисло-солодка печена морква
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Кисло-солодка печена морква

Морква - овоч, який легко засвоюється людським організмом, при цьому має гарні смакові якості і надзвичайно корисний. Він багатий мінеральними речовинами, пектинами, вітамінами. Особливо цінна морква каротином, який, потрапляючи в наш організм, перетворюється на вітамін А. Каротину в моркві більше, ніж в інших овочах. Морква має широке застосування в кулінарії: її використовують при приготуванні супів, других страв, різних салатів, соусів, солодких виробів. Кисло-солодка печена морква - цікавий варіант приготування моркви.

Інгредієнти

  • Морква - 900 г.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний - 50 мл.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 220°C.

  • 02

    У форму викласти промиту і обсушену моркву, додати сіль і перець. Поставити на 20 хвилин у духовку.

  • 03

    У миску висипати цукор, додати оцет, перемішувати до розчинення цукру.

  • 04

    Полити моркву отриманою сумішшю, перемішати. Поставити ще на 5-8 хвилин у духовку.