Цукіні – не просто кабачок. Цей темно-зелений овоч з тоненькою смугастою шкіркою володіє більш ніжним смаком, ніж його побратим. Цукіні універсальний у використанні. Його смажать, тушкують, запікають у духовці, фарширують різними начинками. Молоді плоди з ніжною м'якоттю маринують і додають у сирому вигляді в овочеві салати. Відповідно, рецептів за участю цукіні величезна безліч. Цукіні з креветками – вдала закуска для Вашого святкового застілля. Ідеальне поєднання смаків дозволить насолодитися соковитими креветками, тушкованими в гірчично-вершковому соусі, і м'яким смаком печеного цукіні. Обсмажуючи креветки, можете додати парочку гілочок естрагону.
Цукіні очистити від шкірки. Кожен цукіні нарізати на 3 частини, видалити насіння і частину м'якоті, щоб вийшов отвір. Викласти в чашу пароварки на 10 хвилин.
Форму для випікання змастити маслом. Масло, що залишилось, покласти на сковороду, поставити на вогонь, розтопити масло, обсмажити дрібно нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Влити до цибулі вино, тушкувати ще 5 хвилин. Додати в сковороду креветки, готувати ще кілька хвилин, поки креветки не стануть матового кольору. Перекласти зі сковороди на тарілку, необхідно зберегти їх теплими.
У сковороду, де щойно були креветки, викласти гірчицю і вершки, перемішати, готувати 10 хвилин.
Викласти у форму цукіні вертикально, випікати в попередньо розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 10 хвилин. Додати креветки в сковороду до вершкового соусу. Начинити цукіні креветками в соусі, зверху ще полити соусом.