Курячий рулет
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 35 хв

Курячий рулет

Так як куряче м'ясо - це дуже корисно і дієтично, то і страв існує дуже багато, в які додають це м'ясо. І якщо про кількість білка в цьому м'ясі знають всі, то маловідомий факт, що в ньому є глютамин, який покращує роботу нервової системи. Філе - це, напевно, найсмачніша частина курки. Цікавий факт, що в курячому м'ясі фосфору дуже багато. Тут воно не поступається навіть морепродуктам. Фахівці кажуть, що куряче м'ясо можна використовувати навіть як ліки. Його часто призначають в лікувальних дієтах при поліартриті і подагрі, виразці і діабеті. Тому приготувавши рулет із курячого філе, ви не тільки порадуєте своїх рідних смачною, а й корисною стравою.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 500 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Консервована кукурудза - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана - 200 г.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сир - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю і гриби порізати маленькими шматочками (окремо).

  • 02

    Цибулю обсмажити на сковороді 5 хвилин, періодично помішуючи.

  • 03

    Додати гриби, перемішати і готувати на середньому вогні близько 20 хвилин. Посолити, поперчити.

  • 04

    Сир натерти на крупній тертці.

  • 05

    Змішати яйце зі сметаною, в масу додати сир і борошно. Посолити і перемішати.

  • 06

    Куряче філе порізати на тонкі довгі пластини по всій довжині філе. Кожен шматочок відбити кухонним молотком, посолити, поперчити.

  • 07

    Форму для запікання змастити маслом. Відкласти 1-2 невеликих пластинок філе. Решту пластинок філе розкласти поперек форми, щоб було застелене дно і щоб пластинки трохи звисали з країв форми.

  • 08

    На дно вилити 1/3 частину заливки.

  • 09

    Зверху заливки викласти гриби з цибулею.

  • 10

    Зверху викласти відкладене філе.

  • 11

    Вилити другу третину заливки.

  • 12

    Зверху викласти кукурудзу і вилити заливку, яка залишилась.

  • 13

    Загорнути звисаючі бічні пластинки філе всередину форми.

  • 14

    Форму зверху накрити фольгою. Форму поставити в форму більшого розміру, яку на третину наповнити водою.

  • 15

    Запікати протягом години при температурі 200°C.

  • 16

    Далі зняти фольгу і готувати ще 15 хвилин.

  • 17

    Подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді.