Так як куряче м'ясо - це дуже корисно і дієтично, то і страв існує дуже багато, в які додають це м'ясо. І якщо про кількість білка в цьому м'ясі знають всі, то маловідомий факт, що в ньому є глютамин, який покращує роботу нервової системи. Філе - це, напевно, найсмачніша частина курки. Цікавий факт, що в курячому м'ясі фосфору дуже багато. Тут воно не поступається навіть морепродуктам. Фахівці кажуть, що куряче м'ясо можна використовувати навіть як ліки. Його часто призначають в лікувальних дієтах при поліартриті і подагрі, виразці і діабеті. Тому приготувавши рулет із курячого філе, ви не тільки порадуєте своїх рідних смачною, а й корисною стравою.
Цибулю і гриби порізати маленькими шматочками (окремо).
Цибулю обсмажити на сковороді 5 хвилин, періодично помішуючи.
Додати гриби, перемішати і готувати на середньому вогні близько 20 хвилин. Посолити, поперчити.
Сир натерти на крупній тертці.
Змішати яйце зі сметаною, в масу додати сир і борошно. Посолити і перемішати.
Куряче філе порізати на тонкі довгі пластини по всій довжині філе. Кожен шматочок відбити кухонним молотком, посолити, поперчити.
Форму для запікання змастити маслом. Відкласти 1-2 невеликих пластинок філе. Решту пластинок філе розкласти поперек форми, щоб було застелене дно і щоб пластинки трохи звисали з країв форми.
На дно вилити 1/3 частину заливки.
Зверху заливки викласти гриби з цибулею.
Зверху викласти відкладене філе.
Вилити другу третину заливки.
Зверху викласти кукурудзу і вилити заливку, яка залишилась.
Загорнути звисаючі бічні пластинки філе всередину форми.
Форму зверху накрити фольгою. Форму поставити в форму більшого розміру, яку на третину наповнити водою.
Запікати протягом години при температурі 200°C.
Далі зняти фольгу і готувати ще 15 хвилин.
Подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді.