Морквяний суп-пюре з медом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Морквяний суп-пюре з медом

Якщо вам хочеться чогось незвичайного, однак ви не готові витрачати багато часу, приготуйте морквяний суп-пюре з медом. Ця страва не тільки наситить ваш шлунок, але і подарує величезну кількість корисних вітамінів вашому організму. Ви тільки подивіться на перелік інгредієнтів - там і морква, і мед, і цибуля порей, і борошно з цільного зерна. Навіть дитина може здогадатися, що цей суп багатий на корисні речовини. А аромат карі подарує вашому будинку затишок і спокій, подумки відправивши вас в екзотичну Індію. Також суп дуже корисний для маленьких діточок, чиїм зростаючим організмам потрібна сила, енергія і вітаміни.

Інгредієнти

  • Морква - 600г
  • Топлене масло - 40г
  • Вода - 1л
  • Овочевий бульйонний кубик - 1 шт
  • Цибуля порей - 1 шт
  • Карі - 1/2 ч. л.
  • Кухонна сіль з прянощами - 1/2 ч. л.
  • Мед - 1ч.л.
  • Борошно з цільного зерна - 1ст.л.
  • Сметана - 150г

Етапи приготування

  • 01

    1-2 морквини залишити не нарізаними і відкласти в бік. Решту моркви та цибулю почистити і нарізати дуже тонкими кружечками, злегка притушити, залити овочевим відваром, довести до кипіння і 5 хвилин кип'ятити на маленькому вогні.

  • 02

    Всипати, помішуючи, борошно і блендером довести суп до стану пюре.

  • 03

    Приправити карі, сіллю і медом. Потім додати, помішуючи, сметану і дрібно натерту моркву, що залишилась. Більше суп-пюре не кип'ятити.