Капустяні конвертики
Кількість порцій - 10
Час приготування - 30 хв

Капустяні конвертики

Капустяні конвертики нагадають вам про традиції, істинну їжу, яку готували наші предки, про козацьку силу і про те, що їсти потрібно натуральну їжу. Всього за тридцять хвилин ви порадуєте своїх близьких незвичайною, смачною і ситною стравою. Яйце, сир і волоські горіхи подарують вам великий заряд сили та енергії, адже вони дуже поживні. Їх смак вийде ніжним, немов крем. А часник зовсім не зіпсує смакової гами, а навпаки, додасть конвертикам особливого шарму. Пам'ятайте, що для цієї страви потрібно вибирати саме листочки молодої капусти, аби конвертики були м'якими і танули в роті.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Капуста молода - 1 шт.
  • Сир - 500 г.
  • Горіхи волоські очищені - 30 г.
  • Цукор - щіпка
  • Часник великий - 2 зубчики
  • Яйце (жовток) - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Капусту вимити і розібрати на листя. У каструлі закип'ятити підсолену воду, опустити листя на 3-4 хв. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою. Викласти на рушник і дати обсохнути.

  • 02

    Приготувати начинку. Волоські горіхи порубати ножем у велику крихту. Часник очистити і подрібнити. Вершкове масло нагріти до кімнатної температури.

  • 03

    Сир протерти через сито, додати в нього 1 ст. л. вершкового масла, волоські горіхи, часник, цукор, жовток і сіль. Ретельно перемішати.

  • 04

    Викласти на кожен капустяний лист по 2-2,5 ст. л. приготовленої начинки. Згорнути листя у вигляді трикутника.

  • 05

    Розігріти в сковороді вершкове масло, покласти зроблені конвертики і обсмажити з двох сторін, по 4 хв.

  • 06

    Подавати зі сметаною.

  • 07

    Цю страву можна приготувати з класичною начинкою із м'ясного фаршу. Але листя молодої капусти настільки ніжне, що потребує легкої начинки. Сир можна змішати не з горіхами, а з першими літніми ягодами. У цьому випадку частину ягід збити зі сметаною і подати як соус.