Запіканка з овочів у горщику
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Запіканка з овочів у горщику

Запіканка з овочів у горщиках – дуже просте в приготуванні блюдо, яке відмінно підходить для розвантажувального дня. За складом інгредієнтів ця запіканка з овочів у горщиках, по суті, дуже схожа на запечений в духовці омлет. Так як страва робиться тільки у горщиках, то її просто можна подавати порційно для кожного гостя. Подається або прямо у горщиках, або в невеликих тарілочках, перегорнувши кожен горщик і викинувши його вміст на тарілочку. Подається така запіканка з овочів і як основне блюдо, і як гарнір до чогось м'ясного. При бажанні можна прикрасити зеленню або свіжими овочами.

Інгредієнти

  • Баклажани - 2 шт.
  • Гриби - 400 г.
  • Помідори - 3 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сир філадельфія - 200 г.
  • Сир твердий - 200 г.
  • Сметана 42% - 270 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія рослинна - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Овочі і гриби очистити і нарізати кубиками, часник роздавити.

  • 02

    У мисці збити яйця, додати твердий і м'який сир, додати також сметану і спеції. Перемішати до однорідної консистенції.

  • 03

    Розігріти сковороду, обсмажити гриби з овочами на рослинній олії, практично до повної готовності.

  • 04

    Розкласти овочеву суміш зі сковороди в маленькі горщики. Залити в кожен горщик сирну заливку. Поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати до рум'янцю.