Запечена яловичина з лимонно-трав'яною скоринкою і овочами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Запечена яловичина з лимонно-трав'яною скоринкою і овочами

М'ясо з овочами - це завжди смачно. Просочена соком овочів яловичина виходить м'яка і соковита. До запікання в духовці шматки м'яса можна попередньо обсмажувати на сковорідці протягом 3-5 хвилин із кожного боку до скоринки. Необхідно вибирати однакові по товщині шматки, інакше м'ясо приготується нерівномірно. Для запікання краще брати м'ясо з вкрапленнями жиру. Дуже смачним і ароматним виходить м'ясо на кістці. Використання не зовсім звичайних овочів в результаті вас тільки порадує. При нестачі лимона добавка цедри апельсина цілком прийнятна. Така запечена яловичина - досить незвичайне і цікаве блюдо, щоб бути в центрі святкового столу.

Інгредієнти

  • Петрушка - 50 г.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Часник - 2,5 шт.
  • Цедра лимонна - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • Картопля - 225 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 225 г.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Яловичина - 700 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 160°C. У миску вилити половину оливкової олії, додати посічену петрушку, подрібнений часник, натерту цедру і чорний перець. Перемішати. Половину суміші перелити в іншу миску. У миску із сумішшю, що залишилась, долити оливкову олію, перемішати, висипати дрібно нарізані овочі, перемішати.

  • 02

    Натерти м'ясо другою половиною суміші, яка була спочатку відокремлена. Викласти м'ясо на деко, навколо розкласти всі овочі, окрім цукіні.

  • 03

    Поставити в духовку на 105 хвилин, після чого накрити зверху м'ясо фольгою. Готувати ще 15-20 хвилин. Додати температуру до 220°C, додати на деко цукіні, готувати ще 15-20 хвилин.