Холодець "Яйця Фаберже"
Кількість порцій - 1
Час приготування - 40 хв

Холодець "Яйця Фаберже"

Напевно ви часто ламаєте собі голову над тим, чим би таким здивувати своїх гостей, але щоб це мало гарний зовнішній вигляд і було дуже смачним. Пропонуэмо вам звернути увагу на цю страву - така закуска прикрасить будь-який святковий стіл, вона точно не залишиться без уваги гостей. Спробувавши шматочок, вони відразу ж почнуть просити вас розкрити секрет, чому страва настільки смачна, та ще й при цьому такої незвичайної форми. Крім цього, така закуска може бути прикрасою не тільки святкового столу. Якщо врахувати, що готувати такий холодець не дуже довго, то можна робити такі закуски хоч щодня.

Інгредієнти

  • Яйця - 10 шт.
  • Желатин - 20 г.
  • Шинка - 150 г.
  • Консервована кукурудза - 200 г.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Курятина - 300 г.
  • Петрушка - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    З курячого супового набору зварити бульйон (бульйон посолити).

  • 02

    Желатин замочити в охолодженому бульйоні і залишити до набухання на 1-2 години. Набухший желатин поставити на плиту і нагрівати, поки желатин повністю не розчиниться (не доводити до кипіння).

  • 03

    Яйця вимити і витерти насухо. З тупого кінця яйця зробити невеликий отвір за допомогою ножа і розширити отвір до 1,5-2 см. Вміст яєць (білок і жовток) вилити і використовувати для приготування інших страв - в даному рецепті вони не знадобляться. Порожню яєчну шкарлупу добре промити в мильно-содовому розчині і ретельно прополоскати проточною водою. Підготовлену вимиту і просушену яєчну шкаралупу для зручності поставити у форму для яєць.

  • 04

    Шинку порізати кубиками. З кукурудзи злити рідину. Болгарський перець порізати кубиками (вийде красивіше, якщо взяти перці різних кольорів).

  • 05

    На дно порожньої яєчної шкаралупи покласти шматочки болгарського перцю і листочки зелені. Зверху покласти, чергуючи, шинку, кукурудзу, перець і листочки зелені - таким чином заповнити весь вільний простір яєчної шкаралупи до верху і залити бульйоном з розчиненим у ньому желатином.

  • 06

    Поставити яйця в прохолодне місце до застигання. Перед подачею до столу яйця очистити від шкаралупи (як звичайне варене яйце) і викласти холодець на блюдо.