Теплий тофу під гострим часниковим соусом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 20 хв

Теплий тофу під гострим часниковим соусом

Як відомо, тофу в перекладі означає "соєвий сир". Він дуже багатий на білки, що корисно і низькокалорийно. Його перевага в тому, що у нього нейтральний смак, тому використовувати його можна як завгодно і з чим завгодно. Сьогодні ми вам хочемо запропонувати тофу з часниковим соусом. Тільки зверніть увагу, що він гострий. А гостре люблять не всі. Але якщо все-таки ви вирішили приготувати наш рецепт,повірте - смак тофу з часничком, цибулею, кунжутом і чилі вам точно сподобається. Адже скуштувавши цей соус, він швидко перенесе вас у Країну вранішнього сонця. Виходить чудова закуска, з цікавим смаком і красива на вигляд.

Інгредієнти

  • Тофу - 500 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Цибуля зелена - 15 г
  • Кунжут - 30 г
  • Соус соєвий - 45 мл
  • Олія кунжутна - 15 мл
  • Перець чилі (порошок) - 5 г
  • Цукор - 3 г

Етапи приготування

  • 01

    Обережно промити тофу і покласти в каструлю. Залити холодною водою. Довести до кипіння на середньому вогні і підтримувати теплим, накривши кришкою і зробивши дуже маленький вогонь.

  • 02

    Тим часом, розтерти часник з дрібкою солі в ступці до однорідної маси. Перекласти в миску і додати дрібно нарізану зелену цибулю, злегка подрібнений кунжут, соєвий соус, кунжутну олію, чилі і цукор. Добре перемішати.

  • 03

    Перед подачею обережно вийняти тофу з води і просушити паперовим рушником. Перекласти на невелику тарілку і зверху викласти соус.