Тімбаль із куркою
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 20 хв

Тімбаль із куркою

Оригінальне оформлення, незвичайний смак цієї французької страви залишаться у Вашій пам'яті надовго. Тімбаль – запіканка з курячого фаршу з макаронами, помідорами і сиром. Таку назву страва отримала завдяки своєму зовнішньому вигляду. Тімбаль раніше готували лише при королівському дворі. Головний інгредієнт – макарони. Вони з двох сторін покривають соковиту м'ясну начинку. Для страви найкраще використовувати товсту вермішель. Її буде зручно укласти в круглу форму по спіралі. Важливо, щоб макарони не злиплися, інакше красиво викласти не вийде. Замість курячого фаршу можете використовувати відварене куряче філе, розділене на шматочки.

Інгредієнти

  • Макарони - 300 г.
  • Курячий фарш - 500 г.
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Пармезан - 50 г.
  • Біле сухе вино - 2 ст. л.
  • Вершки - 3 ст. л.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Петрушка - за смаком
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Помідори помістити на 30 секунд в киплячу воду. Обдати холодною водою і зняти шкірку. М'якоть помідора подрібнити.

  • 02

    Сир натерти на тертці. Петрушку розібрати на листки. У сотейнику розігріти оливкову олію і обсмажити дрібно нарізану цибулю.

  • 03

    Додати до них помідори, готувати ще 5 хвилин. Додати в сотейник фарш курки, влити вино. Посолити, поперчити. Зменшити вогонь, готувати 10 хвилин. Дати охолоти начинці, потім додати сир, вершки і сире яйце.

  • 04

    Відварити макарони. Відкинути на друшляк і дати трохи охолонути.

  • 05

    Круглу форму змастити вершковим маслом. Починаючи з центру, викласти по колу і бокам форми макарони. Наповнити начинкою.

  • 06

    Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 170°С духовку на 1 годину. Залишити у формі на 10 хвилин, потім перевернути на велике блюдо.