Оригінальне оформлення, незвичайний смак цієї французької страви залишаться у Вашій пам'яті надовго. Тімбаль – запіканка з курячого фаршу з макаронами, помідорами і сиром. Таку назву страва отримала завдяки своєму зовнішньому вигляду. Тімбаль раніше готували лише при королівському дворі. Головний інгредієнт – макарони. Вони з двох сторін покривають соковиту м'ясну начинку. Для страви найкраще використовувати товсту вермішель. Її буде зручно укласти в круглу форму по спіралі. Важливо, щоб макарони не злиплися, інакше красиво викласти не вийде. Замість курячого фаршу можете використовувати відварене куряче філе, розділене на шматочки.
Помідори помістити на 30 секунд в киплячу воду. Обдати холодною водою і зняти шкірку. М'якоть помідора подрібнити.
Сир натерти на тертці. Петрушку розібрати на листки. У сотейнику розігріти оливкову олію і обсмажити дрібно нарізану цибулю.
Додати до них помідори, готувати ще 5 хвилин. Додати в сотейник фарш курки, влити вино. Посолити, поперчити. Зменшити вогонь, готувати 10 хвилин. Дати охолоти начинці, потім додати сир, вершки і сире яйце.
Відварити макарони. Відкинути на друшляк і дати трохи охолонути.
Круглу форму змастити вершковим маслом. Починаючи з центру, викласти по колу і бокам форми макарони. Наповнити начинкою.
Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 170°С духовку на 1 годину. Залишити у формі на 10 хвилин, потім перевернути на велике блюдо.