Теплі мариновані оливки по-французьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Теплі мариновані оливки по-французьки

Теплі мариновані оливки – надзвичайно смачна запуска, що прийшла до нас із Франції. Достаток смаків і запахів. Ароматний маринад, основу якого складає винний оцет, часникова і оливкова олії, а також запашні прянощі і спеції, робить страву насиченою і гармонійною, а оливки – ніжними і соковитими. Оливки можете подавати на стіл, не розігріваючи, однак, в теплому вигляді вони стають більш м'якими і мають яскравий смак, оскільки під дією високої температури активуються всі запахи і аромати, які «заснули». Подавати страву без маринаду, витягши шумівкою оливки з миски.

Інгредієнти

  • Часник - 2 шт.
  • Олія оливкова - 120 мл.
  • Оцет винний білий - 100 мл.
  • Цибуля-шалот - 1 шт.
  • Цукор коричневий - 1 ст. л.
  • Перець чорний духмяний - 0,25 ч. л.
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Цедра лимона - 1,5 ст. л.
  • Цедра апельсина - 1,5 ст. л.
  • Оливки - 340 г.

Етапи приготування

  • 01

    Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, покласти тонко нарізаний часник, обсмажувати протягом 30 секунд. Після, перекласти часник в миску, залишивши олію.

  • 02

    Довести до кипіння 50 мл. оцту в каструлі разом із тонко нарізаною цибулею-шалот і коричневим цукром, варити 4 хвилини, при цьому постійно помішувати суміш, об'єм повинен зменшитися до 1 ст. л.

  • 03

    У каструлю додати часник, часникову олію, залишки оливкової олії та оцту, лавровий лист, цедру апельсина та лимона, а також оливки, всю цю суміш довести до кипіння. Після, викласти оливки з маринадом в миску, остудити. Залишити на добу маринуватися. Перед подачею трохи підігріти.