Спагеті марінара
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Спагеті марінара

Для цієї страви чим більше різних морепродуктів, тим краще. Блюдо виходить дуже смачне і на вигляд красиве. Спагеті - найпоширеніший вид пасти для рецепта з морепродуктами. Вони рясно приправлені соусом марінара, тому не злипаються і не збиваються в купу, а рівномірно розподіляються в тарілці разом з дрібними морепродуктами. Завдяки високій концентрації кислоти, яка міститься в помідорах, соус може зберігатися дуже довго. В залежності від сорту помідорів соус набуває різні смакові відтінки. Якщо соус приготувати заздалегідь, то на приготування страви піде зовсім мало часу. Це один з найпопулярніших італійських рецептів приготування пасти.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори консервовані - 400 г.
  • Вино біле сухе - 135 мл.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Бульйон рибний - 3 ст. л.
  • Мідії в мушлях - 12 шт.
  • Спагеті - 375 г.
  • Масло вершкове - 30 г.
  • Тріска (філе) - 125 г.
  • Кальмари - 125 г.
  • Креветки очищені - 200 г.
  • Петрушка - 4 ст. л.
  • Молюски консервовані - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування соусу, у сковороді розігріти оливкову олію, подрібнити цибулю і моркву, додати їх у сковороду, обсмажити протягом 10 хвилин на середньому вогні, до золотистого кольору.

  • 02

    Додати в сковороду подрібнені 2 зубчики часнику, влити консервовані помідори, вилити 125 мл. вина і додати цукор.

  • 03

    Довести до кипіння суміш у сковороді, зменшити вогонь, тушкувати протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

  • 04

    Розігріти вино, яке залишилося в окремій сковороді, додати подрібнений 1 зубчик часнику, влити рибний бульйон. Додати мідії, закрити сковорідку кришкою, готувати на сильному вогні, періодично струшуючи, готувати протягом 5 хвилин. Наприкінці, викинути мідії, що не відкрилися.

  • 05

    Відварити спагеті в трохи підсоленій воді. Злити воду, тримати спагеті в теплі.

  • 06

    Розтопити вершкове масло в новій сковороді, обсмажити нарізані кільцями кальмари, шматочки тріски і креветки, протягом 2 хвилин до готовності. Зняти сковороду з вогню, додати соус, який заздалегідь приготований, також додати мідії, петрушку і молюски. Трохи нагріти і змішати зі спагеті.