Скумбрія "копчена" по-домашньому
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Скумбрія "копчена" по-домашньому

Розповідати про корисність цієї рибки ми не станемо, всі і так добре знають про неї. Але, якщо вживати рибку в копченому вигляді, то буде важко назвати цей делікатес корисним. Але встояти перед такою стравою дуже складно, навіть тим, хто веде здоровий спосіб життя. У магазинах не завжди вдається знайти свіжу, смачну рибу. І в цьому випадку можна використовувати відмінний варіант - приготувати копчену рибку в домашніх умовах. Економно, швидко і не вимагає особливих умінь. Що нам буде потрібно для цього? Зовсім нічого: риба, цукор, сіль та інші додаткові інгредієнти. Можна дуже довго розповідати про неповторний смак рибних делікатесів. Цього ми робити не будемо, а просто пропонуємо приготувати "копчену" скумбрію.

Інгредієнти

  • Скумбрія - 1 шт.
  • Вода - 1 л.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 20 г.
  • Цибуля (лушпиння) - жменя
  • Чай (сухий листовий) - 15 г.
  • Чорний перець - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Олія - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Вичистити з риби усі нутрощі, зняти плівку і добре промити. Відрізати голову, а іншу частину використати для копчення.

  • 02

    Приготувати маринад: довести до кипіння 1 літр води. Додати промите цибульне лушпиння і варити 7 хвилин. Настоювати 10 хвилин і звільнити від води, використовуючи друшляк.

  • 03

    Заварити чай звичайним способом. У воду (проціджену від лушпиння) додати сіль, коріандр, заварений чай, цукор і лавровий лист. Довести усю суміш до кипіння і закрити кришкою, залишити на деякий час остигати. (Щоб риба вийшла зовсім копченою - слід додати в маринад 1 ст. л. рідкого диму).

  • 04

    Узяти посудину, відповідного розміру і перелити охолоджений маринад. Викласти в нього скумбрію.

  • 05

    Накрити рибу тарілочкою і поставити в прохолодне місце на 3 доби. Рибу треба час від часу перевертати, для рівномірного фарбування.

  • 06

    Через 3 доби дістати рибу з маринаду і обсушити за допомогою паперового рушника. Далі натерти скумбрію рослинною олією і можна їсти.