Хочете внести різноманітність у раціон перших страв? Приготуйте шурпу по-татарськи. Шурпа - це традиційна перша гаряча страва азіатської східної кухні. Використання як м'ясного інгредієнта баранини робить страву вельми ситною і наваристою. Зверніть увагу: в цьому рецепті в процесі приготування жоден інгредієнт попередньо не обсмажується на відміну від рецепту, де інгредієнти перед варінням обсмажують. У Вас є можливість спробувати приготувати обидва варіанти. Дуже важливо дотримуватися зазначеного співвідношення кількості м'яса і води. Води не повинно бути багато. Це дуже важливо. Овочі ріжте досить великими шматками. При приготуванні цієї страви можна використовувати спеції для плову.
Добре промити баранину і нарізати на шматки.
Баранину залити 2 літрами води і довести до кипіння, варити 5 хвилин, знімаючи піну. Злити воду, м'ясо промити. Залити 3 літрами води і знову кип'ятити.
Варити бульйон 2 години знімаючи піну, а в цей час підготувати овочі. Картоплю порізати на четвертини і покласти в миску з водою.
Моркву порізати крупно, цибулю - півкільцями.
Помідори і перець нарізати соломкою.
Коли м'ясо готове, додати цибулю, картоплю, моркву. Варити 20 хвилин. Потім додати сіль, перець, помідори. Варити ще 15 хвилин.
Дати страві настоятися 15 хвилин і подавати до столу гарячим, прикрасивши зеленню.