Шоколадний торт із апельсиновим желе
Кількість порцій - 8
Час приготування - 6 г

Шоколадний торт із апельсиновим желе

Набридло щодня їсти тільки картоплю і каші? Пора урізноманітнити свій звичний раціон і спробувати смачний десерт з апельсиновим желе. Від однієї назви вже з'являється апетит і хочеться скоріше його спробувати. Ще б пак, апельсинове желе в поєднанні з шоколадом - солодка спокуса. Влаштувати свято в будній день ніхто не забороняє, тому не будемо його відкладати, а влаштуємо зараз же. Для такого торта і часу не шкода, але як приємно буде насолоджуватися "своїм" десертом за чашкою теплого чаю. Помріяли? А тепер можна і приступити до готування. Кулінарна шпаргалка готова, залишилося тільки уважно слідувати їй - і все вийде!

Інгредієнти

  • Борошно - 250 г.
  • Вершкове масло - 180 г.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Апельсин - 3 шт.
  • Цукрова пудра - 2 ч. л.
  • Желатин - 2 ст. л.
  • Шоколад (чорний) - 250 г.
  • Вершки - 30 мл.
  • Апельсиновий лікер - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Спершу просіяти борошно. Додати до нього сіль, нарізане шматочками вершкове масло, у борошні посічене в крихту, жовток, сметану і цукор. Тісто вимісити і загорнути  в харчову плівку. Відправити до холодильника на 30 хвилин.

  • 02

    Коли тісто охолоне, укласти його у форму, змащену рослинною олією. Вирізати з пергаменту коло, укласти на тісто, і насипати зверху квасолю. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку і випікати 30 хвилин.

  • 03

    Замочити желатин в холодній кип'яченій воді (хвилин на 20). З апельсина зняти цедру, використавши дрібну терку. Вижати з апельсинів сік і трішечки підігріти. Покласти желатин і перемішати, щоб він розчинився. Після того, як суміш охолоне, додати в неї раніш натерту цедру і лікер.

  • 04

    Тим часом, вийняти з духовки форму і прибрати з неї квасолю разом з пергаментом. (Якщо тісто не випеклося повернути ще хвилин на 10 випікатися). Поки тісто охолоджується підготувати форму для желе: узяти нашу основу і змастити дно і борти білком і вилити в нього апельсиновий сік. Дати остигнути желе в холодильнику (мінімум 4 години).

  • 05

    Невеликі шматочки шоколаду викласти в посудину разом з вершковим маслом 80 г. і розтопити на водяній бані, при цьому постійно помішуючи. Додати в шоколадну масу вершки і залишити доки не розчиняться.

  • 06

    Остудити масу до кімнатної температури і перелити її у форму поверх апельсинового желе. Поставити в холодильник на 2 години. І тортик готовий!