Шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем

«Шоколадний шоколад із шоколадом у шоколаді». Саме з такою тавтологічною фразою асоціюється даний десерт. Всім любителям шоколаду і всього, що з ним пов'язано, пропонуємо приготувати дивовижну смакоту – шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем. Поєднання шоколаду з апельсином – традиційна класика, перевірена часом. Ганаш являє собою суміш із шоколаду, вершків і розтопленого вершкового масла. Змішавши інгредієнти в різних пропорціях, Ви отримаєте різну консистенцію, що дозволяє використовувати ганаш як густий крем або ніжний шоколадний соус. Чим більше шоколаду, тим щільніше текстура ганаша. В даному випадку він служить цілком доречною прикрасою для мафінів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 65 г.
  • Какао-порошок - 5 ч. л.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Сода - 1 г.
  • Сіль - 1 г.
  • Кефір - 50 мл.
  • Цукор - 30 г.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Есенція ванільна - 1 г.
  • Шоколад темний - 60 г.
  • Масло вершкове - 7 г.
  • Вершки 30% - 30 мл.
  • Конфітюр апельсиновий - 50 г.
  • М'ята свіжа - для прикраси

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C.

  • 02

    У миску просіяти борошно і какао-порошок, а також розпушувач і соду. Всипати сіль.

  • 03

    У другій мисці змішати кефір з цукром, влити заздалегідь розтоплене вершкове масло (охолоджене). Додати ванільну есенцію, 1 ч. л. апельсинової цедри і 30 мл. апельсинового соку. Перемішати ретельно всі компоненти.

  • 04

    Змішати разом дві суміші з різних мисок, додати вже в загальну суміш 1 ст. л. подрібненого шоколаду. Викласти масу по формочках для кексів. Випікати протягом 25 хвилин.

  • 05

    Для приготування ганаша, необхідно скласти в миску шматочки шоколаду, який залишився. Влити до шоколаду нагріті вершки, через 5 секунд, змішати, додати нарізане на шматочки вершкове масло. Накрити суміш харчовою плівкою, остудити.

  • 06

    За допомогою кулінарного мішка, викласти трохи ганаша на кожен мафін. Прикрасити апельсиновим конфітюром і листочком м'яти.