Cалтімбокка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Cалтімбокка

Римська кухня розвивалася протягом століть і періодів соціальних і політичних потрясінь. Римська кухня відрізняється від кухні італійської. Адже, Рим став важливим гастрономічним центром за часів античності. Сьогодні ми маємо честь вам представити знамениту римську страву. Салтімбокка в буквальному розумінні слова з італійської перекладається як "стрибни в рот". Салтімбокка - це страва, яка набула світової популярності. Вона подається в кращих ресторанах світу. Ми ж вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути ту принадність і ніжність страви у себе вдома. Страва прикрашається листям шавлії і подається самостійно.

Інгредієнти

  • Відбивні телячі - 8 шт.
  • Шинка пармська - 8 шт.
  • Листя шавлії - 8 шт.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Вино біле сухе - 185 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Покласти кожен шматочок телятини між двома листами харчового паперу, відбити до товщини 5 мм. Посипати трохи сіллю і перцем. Шинку нарізати за розміром шматків телятини. Викласти шинку на кожен шматок телятини, зверху лист шавлії. Закріпити зубочисткою.

  • 02

    У сковороді розігріти оливкову олію, додати половину вершкового масла, обсмажити рулетики, шинкою наверх, на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, до повної готовності телятини. Перекласти на теплу тарілку.

  • 03

    Вилити зі сковороди олію, замість неї влити вино. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на сильному вогні, до уварювання рідини в два рази. Додати другу половину вершкового масла, коли масло розтопиться додати спеціі. Витягнути із м'яса зубочистки, полити соусом.