Незвичайний і дуже поживний салатик. Такий салат дуже добре подавати в якості основної страви, так як він досить ситний через те, що перці і баклажани смажаться. Тому, якщо це вечеря в колі сім'ї можна сміливо подавати такий салат в якості основної страви. Не бійтеся все остануться ситі і задоволені. До того ж на ніч не можна сильно переїдати. Якщо ж у вас намічається святковий стіл, тоді такий салат з баклажанів з кропом і часником відмінно зійде в якості закуски. Смак салату виходить дуже насичений і яскравий. Перед подачею салат можна прикрасити зеленню: базиліком, кропом, петрушкою. Приємного апетиту!
Баклажани нарізати кубиками, змішати їх з сіллю. Викласти в друшляк, залишити на 1 годину.
Розігріти сковороду-гриль, викласти перці. Смажити 25 хвилин, перевертати кожні 5 хвилин, до м'якості перців. Перекласти в миску, накрити зверху харчовою плівкою, залишити на 15 хвилин. Зняти шкірку, очистити від насіння. Нарізати кубиками.
Промити баклажани під холодною водою, просушити паперовими рушниками.
Поставити сковороду на середній вогонь, налити 3 ст. л. оливкової олії, обсмажити баклажани з подрібненим часником по 5 хвилин, трьома порціями, до золотистого кольору. Смажені баклажани перекласти на паперовий рушник.
У великій мисці змішати баклажани, нарізані перці, кріп і влити оцет. Ретельно перемішати і поставити на ніч у холодильник.