Ситний, свіжий і смачний салат іспанської кухні. Салат «Арагонський» є одним з найкращих і найбільш поживних салатів в Іспанії. В оригіналі в рецепті використовується хамон (іспанський національний делікатес, сиров'ялений свинячий окіст), але так як коштує він дорого і не завжди легко доступний, то можна замінити його на шинкою. І з шинкою цей салат виходить дуже смачним, але важливо, щоб вона була високої якості. Після ретельного перемішування всіх компонентів салату і спецій, його треба настояти протягом 30 хвилин, щоб салат пустив сік. Арагонська салат корисний і унікальний ще й тим, що швидко готується і нікого не залишає байдужим.
Яйце відварити вкруту, нарізати на 6 частин. Шинку нарізати тонкою соломкою.
Помідор нарізати часточками, перець очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою.
Викласти листя салату, нарізаний помідор, скибочки нарізаного яйця. Зверху покласти маслини, перець і шинку.
Полити оливковою олією, приправити сіллю.