Рулети з індички з бананами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Рулети з індички з бананами

Рулети з індички з бананами являють собою запечені в духовці рулети з попередньо відбитих ескалопів з індички з начинкою з бананів. Ескалопи нарізають з філе індички обов'язково поперек волокон і відбивають до товщини 3-4 мм. Індичатина - це дієтичне м'ясо. Її переваги: низькокалорійність, вона містить мало жирів і холестерину. Завдяки низькому вмісту нерозчинних жирів цей вид м'яса легко засвоюється (засвоюваність білка - 95%) і дає швидке відчуття насичення. У м'яса індички більш насичений смак, ніж у курки. Смачні, ароматні рулетики з індички з бананами подають з приготовленим за запропонованим рецептом соусом зі сметани, йогурту і лимонного соку.

Інгредієнти

  • Індичка - 800 г.
  • Банани - 2 шт.
  • Карі (порошок) - 1 ч. л.
  • Коріандр мелений - за смаком
  • Сіль морська - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Йогурт - 150 мл.
  • Сметана 42% - 4 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування соусу в мисці змішати сметану, йогурт, додати 0,5 ч. л. карі, 3 ст. л. вичавленого лимонного соку і цедру лимона. Все ретельно перемішати. Прибрати в холодильник, поки не знадобиться.

  • 02

    Нарізати м'ясо на ескалопи, відбити до товщини 3-4 мм. Посолити і поперчити кожний ескалоп, а також присипати коріандром і карі.

  • 03

    Банани очистити від шкірки, нарізати уздовж на 4 частини, загорнути банани в м'ясо. Змастити кожен рулет маслом, скріпити зубочисткою.

  • 04

    Розігріти духовку до 180°C, покласти на застелене фольгою деко рулетики, випікати протягом 25 хвилин.

  • 05

    Подавати готові рулети разом із соусом.