Рисові биточки з грибами
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Рисові биточки з грибами

Любите рис і шукаєте різні варіанти його приготування? Приготуйте з рису биточки з грибами. Смачна і швидка в приготуванні страва. Ви витратите ще менше часу, якщо від вчорашньої вечері залишився відварений рис. Рис для цієї страви краще вибирати круглозернистий і крохмалистий. Замість борошна для обвалювання можна використовувати панірувальні сухарі або манну крупу. Рисові биточки з грибами можна подавати з гарніром або як самостійну страву, наприклад, зі сметаною, з соусом бешамель або вершковим соусом. Перед подачею на стіл прикрасьте страву зеленню.

Інгредієнти

  • Рис - 400 г.
  • Гриби печериці - 200 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Крохмаль - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Борошно - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити до готовності.

  • 02

    Печериці промити й нарізати дрібними кубиками.

  • 03

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 04

    Цибулю і печериці обсмажити на соняшноковій олії. У процесі смаження посолити за смаком.

  • 05

    У мисці змішати рис, гриби, яйце і крохмаль. Додати за смаком сіль і перець, добре перемішати.

  • 06

    Потім з фаршу сформувати биточки, обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з обох сторін.