Різото з беконом і болгарським перцем
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Різото з беконом і болгарським перцем

Різото - це традиційна страва італійської кухні. Головний інгредієнт цієї страви - рис. У цьому рецепті пропонується використовувати рис сорту Арборіо (круглий, багатий крохмалем рис). Його попередньо обсмажують на вершковому маслі з додаванням білого сухого вина. Після цього в рис поступово додають киплячий курячий бульйон і тушкують при постійному помішуванні. При цьому важливо наступну порцію бульйону додавати саме тоді, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Різото можна робити з самими різними добавками. У нашому рецепті це болгарський перець і бекон. Якщо готувати різото за всіма правилами, точно слідуючи рецепту, виходить смачна, ароматна страва кремової консистенції.

Інгредієнти

  • Курка - 1 кг.
  • Рис Арборіо - 300 г.
  • Морква - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 350 г.
  • Біле сухе вино - 150 мл.
  • Бекон - 200 г.
  • Болгарський перець - 200 г.
  • Пармезан - 100 г.
  • Чорний перець горошком - 6 шт.
  • Вершкове масло - 4 ст. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сушені спеції - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для бульйону потрібно порізати на шматки курку. 200 г. цибулі і моркву нарізати великими шматками.

  • 02

    Скласти курку, моркву і цибулю в каструлю. Залити їх 2 літрами води, додати перець горошком і поставити під кришкою на вогонь. Варити близько години.

  • 03

    Потім додати сушені спеції, посолити за смаком і варити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додати лавровий лист.

  • 04

    Потім бульйон процідити і поставити 1,5 літра бульйону на повільний вогонь, щоб він не остигав.

  • 05

    Бекон дрібно нарізати.

  • 06

    Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.

  • 07

    Обсмажити бекон трохи, потім додати перець і смажити ще близько 10 хвилин.

  • 08

    Цибулю, що залишилася, очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.

  • 09

    У каструлі розтопити 2 ст. л. масла, додати туди цибулю і трохи обсмажити, щоб цибуля стала м'якою.

  • 10

    Потім додати рис і обсмажити приблизно хвилину, постійно помішуючи.

  • 11

    Додати вино і смажити ще 2-3 хвилини, поки вино не випариться, постійно помішуючи.

  • 12

    Після цього поступово додавати трохи бульйону і давати йому ввібратися в рис, при цьому постійно перемішувати.

  • 13

    Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець. Потім знову продовжити додавати бульйон. Загалом, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.

  • 14

    Наприкінці додати масло, що лишилося, сир, сіль (за смаком) і добре перемішати. Подавати слід гарячим.