Равіолі міланські
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Равіолі міланські

М'ясні равіолі по-міланськи найчастіше бувають квадратної форми, для цього тісто для них розкачують у два пласти, прокладають між ними начинку, притискають, а потім розрізають. Процес приготування досить простий, але важливо, притискаючи тісто біля начинки, повністю видавити наявне повітря. Якщо залишаться повітряні бульбашки, равіолі при варінні можуть лопнути, і начинка випаде. Найпопулярніший фарш для равіолі з яловичини і свинини. Варять міланські равіолі в бульйоні, подають з густими вершковими, томатними або іншим ароматним соусом. А можна просто полити якісним оливковою олією і посипати пармезаном.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Вода - 2,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Фарш свиячий - 250 г.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Часник - 1,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Сир пармезан - 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове - 1,5 ч. л.
  • Бульйон м'ясний - 1 л.
  • Томатний соус - 7,5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Горіх мускатний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати борошно з яйцями, влити теплу воду, додати сіль, замісити тісто, накрити зверху рушником, залишити на 20 хвилин.

  • 02

    Фарш змішати в мисці з подрібненою цибулею, додати роздавлений часник і нарізану зелень, посолити і поперчити за смаком, додати мускатний горіх, всипати частину тертого пармезану. Ретельно перемішати.

  • 03

    Розігріти сковороду з олією, викласти в неї фарш, обсмажити протягом декількох хвилин.

  • 04

    Тісто розділити на дві частини, кожну розкачати. На одну частину викласти ложкою начинку, дотримуючись інтервалу в 2 см. Накрити зверху другим шаром тіста, притиснути, спеціальним ножем вирізати квадратики із начинкою.

  • 05

    Каструлю з бульйоном поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати в нього равіолі, варити до готовності, тобто як тільки спливуть - витягнути з бульйону. Перекласти в тарілку, присипати тертим пармезаном і залити гарячим томатним соусом.