Картопля з цибулею і вершками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Картопля з цибулею і вершками

Всі вже звикли, що картопля - це простий звичайний овоч. Всі готують його для сімейної вечері чи на обід. Але з картоплі можна робити не тільки прості страви, але і достатньо вишукані і красиві. Які можна подавати на святковий стіл гостям, дивувати їх простотою і в той же час відмінним смаком. Одна з таких страв - це картопля з цибулею і вершками. Її перевага в тому, що має вона гарний зовнішній вигляд, м'який смак (завдяки вершкам) і насичений аромат. Подавайте страву теплою, можна навіть прикрасити зеленню перед подачею (це вже на ваш смак). У будь-якому випадку вам вдасться здивувати своїх гостей, а їм - смачно поласувати вашими кулінарними витворами мистецтва.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Вершки - 250 мл.
  • Сир - 80 г.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Цибуля ріпчаста - 240 г.
  • Олія оливкова - 30 мл.
  • Картопля - 1,2 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити і відварити до готовності в підсоленій воді. Потім злити воду, картоплю охолодити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями.

  • 02

    Сир натерти на тертці. Розігріти оливкову олію в сковороді, обсмажити цибулю. Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму вершковим маслом.

  • 03

    Вершки збити з сіллю (не до стану піни). У форму викласти половину картоплі, зверху укласти цибулю і половину сиру. Вилити вершки, укласти картоплю і сир. Поставити форму в духовку і запікати близько 20 хвилин.