Вашій увазі чудова ідея для літнього фруктово-ягідного десерту – сливи з малиною в солодкому вині. Дуже смачно, вишукано і пікантно. Пряні спеції кориця і ваніль, а також червоне десертне вино надають ласощам незабутній аромат і божественний смак, який нікого не залишить байдужим. А найголовніше, що Вас приємно порадує – таку смакоту можна подавати як самостійний десерт або використовувати в якості соусу-прикраси для морозива, готових пирогів і тортиків, поливаючи їм зверху. У першому випадку страву можна вживати гарячею, у другому – бажано дати охолонути в холодильнику. Майте на увазі, «п'яні» фрукти завжди ідеально підходять для завершення романтичної вечері.
Розігріти духовку до 180 гр С. Покласти сливи, ваніль і палички кориці в керамічну форму для духовки розміром 25х20 см, залити вином, змішаним з цукром. Поставити в середину духовки і запікати 40 хв, не накриваючи, повернувши сливи у вині один раз.
Потім дістати форму з духовки, злити сливи, прибрати корицю, перелити соус в каструлю. Довести до кипіння і дати трохи покипіти протягом 5 хв.
Потім змішати крохмаль з невеликою кількістю води, додати в решту соусу і збити вінчиком. Довести до кипіння, постійно збиваючи вінчиком, готувати, поки він не загусне. Потім додати малину, полити сливи з малиною соусом.