Піца "Вікінг"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Піца "Вікінг"

Піца вважається стравою, яка зародилася в Італії і спочатку була їжею для бідняків. Але існує суперечка про те, що піцу винайшли вікінги. Норвезькі вчені твердять весь час саме про цей факт. Важко сказати хто правий, а хто не правий. Але піца - це страва смачна. Головним чином піца поширилася в США, Європі і на пострадянському просторі. З'являються все нові і нові розвинені мережі піцерій, більшість з яких пропонують безкоштовну доставку піци за адресою замовника. Але в той час, як ведуться суперечки про походження страви, а десь комусь доставляють піцу додому, ми вам пропонуємо приготувати свою домашню піцу "Вікінг" і насолодитися духом давніх переказів про відважні подвиги вікінгів.

Інгредієнти

  • Дріжджі сухі - 7 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Вода - 120 мл.
  • Вино червоне напівсолодке - 70 мл.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1,8 ст.
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт.
  • Горошок консервований - 30 г.
  • Кукурудза консервована - 30 г.
  • Гриби печериці - 80 г.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Соус томатний - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Перець чорний мелений - 1/4 ч. л

Етапи приготування

  • 01

    Приготувати тісто. Сухі дріжджі з'єднати з борошном.

  • 02

    У борошняну суміш додати оливкову олію. Додати воду і вино.

  • 03

    Поступово, вимішуючи борошно, замісити тісто. Тісто має бути м'яким і злегка липнути до рук.

  • 04

    Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години.

  • 05

    Тісто рівномірно розподілити руками по всій площі форми. Змастити тісто томатним соусом.

  • 06

    Зверху рівномірно викласти тонко порізані печериці.

  • 07

    Наступний шар - горошок і кукурудза.

  • 08

    Зверху викласти дрібно порізане відварене куряче філе.

  • 09

    На філе покласти дуже тонко порізану півкільцями цибулю. Цибулю скропити оливковою олією і поперчити.

  • 10

    Зверху викласти натертий сир.

  • 11

    Запікати піцу 15 хвилин при 200°С.