Персиковий безе-десерт
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Персиковий безе-десерт

Ті, кому коли-небудь удостоїлося спробувати справжнє безе (його також називають меренгою), знають, що це – найніжніший десерт французької кухні із запечених яєчних білків, збитих з ванільним цукром. Безе таке ж легке і повітряне, як французький поцілунок (саме так і перекладається назва цього десерту). Особлива технологія приготування робить це тістечко м'яким і тягучим всередині з хрусткою закарамелізованою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо Вам спробувати ніжне безе у складі найсмачнішого персиково-вершкового десерту. Процес приготування цих вишуканих ласощів вельми непростий і трудомісткий, однак, повірте, шикарний результат перевершить всі Ваші очікування.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 9 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Винний оцет - 1/2 ч. л.
  • Вершки 35% - 200 мл
  • Цукор ванільний - 5 г
  • Персик - 120 г
  • Шоколад - 40 г

Етапи приготування

  • 01

    Перемішати 2 столові ложки цукру і крохмаль.

  • 02

    У чистому сухому посуді почати збивати білки. Через хвилину всипати решту цукру, збивати спочатку на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи. Коли з'явиться стійка міцна піна, всипати цукрово-крохмальну суміш і додати винний оцет. Збивати ще близько хвилини на середній швидкості.

  • 03

    Розігріти духовку до 100 градусів.

  • 04

    Перекласти масу в кондитерський мішок і висадити безе на деко, застелене пергаментним папером. Поставити в духовку. «Підсушити» таким чином безе протягом 40-60 хвилин.

  • 05

    Збити вершки. Перед процесом збивання хвилин на 10 покласти коробочку з вершками в морозилку. Збивати також варто в холодній мисці, можна додатково поставити її в тарілку, наповнену льодом. Спочатку на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи. Всипати ванільний цукор, не перестаючи збивати.

  • 06

    Персик помити, видалити кісточки, нарізати на часточки.

  • 07

    Шоколад натерти на тертці.

  • 08

    Безе розламати на частини.

  • 09

    Перекласти вершки в кондитерський мішок, викласти на дно келиха, далі укласти безе, часточки персиків, посипати тертим шоколадом і так чергувати шар за шаром.