Паста з авокадо і сиру тофу дуже вишукане і смачне блюдо. Авокадо не повинен бути сильно м'який, але і не твердим. Сорти авокадо з шкіркою, вкритою яскраво вираженими пухирцями, набагато смачніші гладкокожих різновидів. Авокадо розминають виделкою в кашку (бажано в іншій тарілці) і додають до сиру. Поливають лимонним соком, через це авокадо не потемніє. Сир тофу можна замінити м'яким сиром або фетою. У холодильнику пасту можна зберігати кілька днів, подавати намазав на свіжий хліб, тости, галети, печиво і все, що підкаже ваш смак. Рецепт пасти можна змінити, наприклад, прибрати часник і додати зелень. Ще дуже смачно буде з вареним яйцем.
Сир тофу розім'яти виделкою в глибокій мисці.
Розрізати авокадо навпіл, дістати кісточку і очистити шкірку.
Авокадо розім'яти виделкою в кашку і додати до сиру і лимонного соку. Добре перемішати.
Додати в пасту дрібно посічений часник і перемішати. Додати йогурт, сіль. Зберігати в холодильнику.