Креветки відрізняються особливим неповторним смаком і ніжним м'ясом. А ще вони неймовірно корисні. Креветки містять найрізноманітніші потрібні людському організму речовини. Користь креветок полягає в багатому вмісті таких мікроелементів, як калій, йод, цинк, сірка, кальцій. У креветках міститься поліненасичена кислота омега-3 , яка необхідна для нормального розвитку організму, а крім того, вона добре впливає на зміцнення волосся і нігтів, покращує стан шкіри. Також відомий той факт, що омега-3 є потужним стимулятором мозкової активності. Тому нехай така страва, як гострі креветки з імбиром і морквою стане обов'язковим пунктом в раціоні вашого харчування.
Моркву і імбир нарізати дрібною соломкою. Часник і перець чилі дрібно нарубати. Креветки очистити. Обірвати листя у кінзи, відрізати стебла петрушки, разом з листям базиліка посікти.
Вилити олію на сковороду, розігріти, висипати моркву й імбир, обсмажити на великому вогні. Після, додати чилі, часник і креветки. Перемішати кілька разів.
Висипати в сковороду зелень, влити соєвий соус, всипати цукор, вичавити лимонний сік, тушкувати 2 хвилини, поки рідина не випарується. При подачі посипати свіжою зеленню.