Прованське рагу
Кількість порцій - 10
Час приготування - 3 г

Прованське рагу

Цей рецепт простий і однаково гарний як для баранини, так і для яловичини. Для тривалого гасіння ідеально підходять частини м'яса найбільш багаті колагеном, це - голяшкі, шия, хвости. Перед тим, як приготувати рагу з яловичини з картоплею або іншими овочами, потрібно обсмажити і трохи протушкувати м'ясо. Якщо консервовані помідори дуже великі, то їх потрібно перемолоти в блендері. Свіжі помідори спочатку бланширують, очищають від шкірки і насіння і дрібно ріжуть. Гаряче прованське рагу неодмінно здивує гостей багатим смаком і пряним ароматом трав і спецій. Готове м'ясне рагу з яловичини подають на стіл, доповнюючи овочевий нарізкою.

Інгредієнти

  • Яловичина - 1 кг.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Помідори - 5 шт.
  • Помідори консервовані - 200 г.
  • Помідор черрі - 15 шт.
  • Бульйон - 1 литр
  • Чебрець - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Картопля - 500 г.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Всі овочі дрібно нарізати. У розігріту оливкову олію додати чебрець, нарізане м'ясо. Обсмажити до рум'яної скоринки.

  • 02

    Окремо обсмажити подрібнену цибулю і часник до рум'яності, додати селеру та моркву. Смажити 5 хвилин.

  • 03

    Додати м'ясо, сіль, перець, свіжі і консервовані помідори, бульйон. Тушкувати 1 годину.

  • 04

    Додати картоплю і помідори черрі. Накрити кришкою і довести до готовності картоплі. Додати петрушку.