Ніжний крем суп із форелі з креветками
Кількість порцій - 5
Час приготування - 35 хв

Ніжний крем суп із форелі з креветками

У європейській кухні дуже популярні крем-супи з фореллю. Цей дуже простий крем-суп з форелі і креветок виходить смачним, ніжним і сподобається багатьом шанувальникам форелі, до того ж він відрізняється корисними властивостями. Часу на приготування такого прекрасного супу багато не піде, зате результат виходить просто чудовий. Не потрібно замінювати свіжу форель сьомгою або слабосоленої рибою. При подачі суп можна прикрасити парою крапель оливкової олії і соком лайма - це додасть цікаві нотки в поєднанні з ніжною фореллю. Готовий суп можна подавати з сухариками з білого хліба.

Інгредієнти

  • Філе форелі - 350 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Картопля - 300 г.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Вершки 20% - 200 мл.
  • Вода - 600 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сік лимонний - 2 ч. л.
  • Паприка - за смаком
  • Креветки - 15 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю влити рослинну олію так, щоб вона покрилвала дно. Поставити на вогонь, додати трохи розм'якшеного вершкового масла, помішуючи довести суміш до кипіння.

  • 02

    Додати в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити на середньому вогні до м'якості. Влити воду, довести до кипіння.

  • 03

    Додати дрібно нарізану картоплю, накрити каструлю кришкою, варити до готовності.

  • 04

    Додати в каструлю нарізану форель, варити 3-5 хвилин. Додати вершки, посолити і поперчити за смаком.

  • 05

    Додати лимонний сік в суп, подрібнити суміш за допомогою блендера.

  • 06

    При подачі розлити суп в тарілки, в центр викласти 3-5 злегка обсмажених креветок, полити вершками і присипати паприкою.