Ніжні млинці з грибною припічкою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Ніжні млинці з грибною припічкою

Млинці з припічкою - це млинці з начинкою, але, що не загорнута в млинець, а "припечена" до нього. Такі млинці готуються двома способами. У першому випадку - начинка викладається прямо на гарячу сковороду, а потім заливається тістом. У другому - спочатку тісто, потім припічка. У даному рецепті для приготування відмінно підійдуть печериці, вони добре ріжуться тонкими скибочками (товщиною в пару міліметрів), не вимагають попередньої теплової обробки і швидко готуються, зберігаючи форму і смак. Печериці чистять сухою ганчіркою (не миють). Млинці подають теплими або гарячими до перших страв замість хліба або в якості самостійного блюда разом зі сметаною і зеленню.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Цукор - 4 ч. л.
  • Цукор ванільний - за смаком
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Печериці - 6 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Кріп - за смаком
  • Молоко - за смаком
  • Дріжджі сухі - 1 г.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати 1 куряче яйце, 2 ч. л. цукру, суміш збити вінчиком. Не перестаючи збивати, поступово додати борошно. Влити молоко, перемішати.

  • 02

    Додати ванільний цукор, дріжджі, постійно помішуючи.

  • 03

    Окремо збити білок, додати 2 ч. л. цукру, збити сухим вінчиком до стану піни.

  • 04

    Додати білкову суміш в тісто, влити рослинну олію, перемішати.

  • 05

    Розігріти сковороду з рослинною олією, додати дрібно нарізані гриби, через 2 хвилини додати подрібнений кріп. Вилити тісто на сковороду. На одну половину млинчика викласти тонкі шматочки сиру, згорнути млинець навпіл.