Деякі досі вважають, що мафіни – складна в приготуванні випічка, яка просто не підвладна недосвідченим господаркам. Насправді, це лише стереотип. Спекти мафіни – справа нехитра: потрібно лише змішати інгредієнти в однорідну масу, вилити у формочки і через півгодини можна з гордістю зустрічати гостей. Такий простий і швидкий рецепт займе гідну позицію у Вашій домашній кулінарній книзі. Класичне поєднання стиглих яблук і пряної кориці зустрічається у великій кількості рецептів десертів і випічки. Пропонований варіант мафінів – не виняток. Прекрасне доповнення у вигляді волоських горіхів насичує свіжоспечений мафін приємним горіховим ароматом і робить випічку по-своєму незвичайною.
Яблука помити, очистити, частину яблука нарізати кубиками (3/4), а іншу частину - тонкими скибочками. Змішати просіяне борошно, соду, корицю, цукор, яблука, горіхи.
Вершкове масло збити з яйцями в пишну масу. Додати молоко і ще раз трохи збити. Обережно з'єднати обидві суміші і довести тісто до однорідної консистенції.
Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4), зверху викласти скибочки яблук і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20 хвилин.