Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія
Кількість порцій - 12
Час приготування - 40 хв

Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія

Морква стала невід'ємним атрибутом в пирогах і тортах останнім часом. Можливо, це роблять для того, щоб торт набував нового незвичайного смаку. А можливо вся справа в величезній користі моркви. Адже ні в одному іншому продукті немає так багато каротину, який корисний для зору. А його потрібно берегти в будь-якому віці. якщо у вас А-вітамінна недостатність і вкрай важливо для вас в стравах наявність морквини, тоді морквяний торт - це те, що потрібно. Ви і вітамінами збагатитеся, і насолодитеся смачним солоденьким тортом. Крім того, в ньому є ще горіхи і багато інших корисних інгредієнтів. Такий торт можна і до святкового столу приготувати.

Інгредієнти

  • Горіхи волоські - 200 г.
  • Морква - 350 г.
  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Горіх мускатний - 0,5 ч. л.
  • Кардамон - 0,5 ч. л.
  • Перець білий мелений - 0,25 ч. л.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Какао - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Жовток яєчний - 2 шт.
  • Цукор - 400 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Сир філадельфія - 500 г.
  • Олія рослинна - 240 мл.
  • Пудра цукрова - 250 г.
  • Коньяк - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Горіхи обсмажити на сухій сковороді, змішувати до появи горіхового запаху. Відразу ж, поки горіхи ще гарячі, додати до них 1 ст. л. вершкового масла, посолити, перемішати. Остудити, подрібнити в блендері.

  • 02

    Моркву натерти на крупній тертці. Для приготування сухої частини у великій мисці змішати борошно, спеції, цедру апельсина, розпушувач і какао. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

  • 03

    Для приготування рідкої частини в мисці змішати яйця, цукор, рослинну олію і сік апельсина. Ретельно перемішати, дати настоятися, до повного розчинення цукру.

  • 04

    Духовку розігріти до 160°С. Змастити дві форми вершковим маслом, на дно викласти папір для випічки.

  • 05

    Обережно вмішати рідку суміш в суху, трохи перемішуючи. Додати в загальну суміш горіхи і моркву, перемішати. Тісто викласти у форми, випікати протягом 40 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування перевірити зубочисткою готовність, вона повинна бути сухою, без тіста.

  • 06

    Готові коржі остудити, розрізати навпіл. У мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою, додати сир філадельфія і перемішати до однорідної маси.

  • 07

    Додати в крем коньяк, ще раз ретельно перемішати, змастити отриманим кремом кожен корж, накладаючи один на один.