Зібрати максимум овочів, і стільки ж задоволення змогла саме ця страва - мінестроне. Самий незвичайний італійський суп. Суть приготування - швидке обжарювання овочів, що переходить в тушкування. Кожен з цих процесів займає трохи часу, що дозволяє зберігати овочам їх корисні властивості. Ви напевно подумали, що відсутність м'яса і риби вплине на смакові якості супу, але це далко не так. Обіцяємо, спробувавши супчик хоч раз, ви полюбите його назавжди. Пікантнішою і справді італійською страва стане, якщо додати в неї соус або тертий сир (пармезан). Подавати з шматочком хліба.
На середньому вогні обсмажити чебрець, розмарин і очищений часник. Смажити краще на оливковій олії.
Очистити овочі: цибулю, моркву, селеру. Потім їх нарізати і відправити у сотейника до прянощів. Підсипати фенхель і тушкувати. Через 3 хвилини часник видалити.
Нарізати наступні овочі середніми кубиками: болгарський перець, цукіні, гарбуз, помідори, спаржу, суцвіття броколі і цвітної капусти. Висипати в сотейник.
Додати щіпку орегано. Посолити і поперчити. Протушкувати ще 3 хвилини.
Залити 2 л. кип'яченої води. Довести до кипіння. Пару хвилин проварити. Контролювати, щоб овочі не переварилися. Додати чисту білу квасолю.
Невелику кількість супу, 1/3 частини, перелити в окремий сотейник і пробити у блендері (для густоти). Вилити назад і перемішати.
Накрити кришкою киплячий суп і відставити. Настояти пів години. Подавати гарячим із соусом песто.