Мжаддара
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Мжаддара

Страви з чечевиці і рису користуються великою популярністю на всьому Близькому Сході. І це скажемо ми не дарма. Тому що, і рис, і чечевиця дуже корисні. Білок, що міститься в чечевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Сочевиця багата вітамінами і незамінними амінокислотами. Чечевиця дуже корисна при розладах травлення. За вмістом заліза, наприклад, їй немає рівних. Тому пропонуємо приготувати сьогодні з рису і чечевиці страву мжаддара. Поєднання таких простих і доступних інгредієнтів дозволить вам насолодитися ніжною, ароматною стравою. Ця страва вважається основною, але до неї можна подавати салат.

Інгредієнти

  • Рис довгозернистий - 1,5 ст.
  • Паприка солодка мелена - 1 ч. л.
  • Масло топлене - 50 г.
  • Зіра мелена - 0,5 ч. л.
  • Вода - 6,5 ст.
  • Сочевиця зелена - 200 г.
  • Олія соняшникова нерафінована - 7 ст. л.
  • Цибуля фіолетова - 7 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити сочевицю, залити 4 склянками води і зварити до напівготовності.

  • 02

    Нарізати цибулю півкільцями. На сковороді розжарити олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору, додати зіру, паприку і сіль.

  • 03

    Змішати напівготову сочевицю і рис в каструлі з товстим дном, додати 2,5 склянки окропу. Посолити, накрити кришкою, варити на повільному вогні до готовності.

  • 04

    У готову страву влити розжарене топлене масло, дати настоятися 5 хвилин. При подачі викласти зверху цибулю.