Курка по-середземноморському
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Курка по-середземноморському

Тим, хто віддає перевагу курячому м'ясу, безумовно сподобається рецепт "Курка по-середземноморському". Дуже смачна страва з курки, в міру гостра, з пікантним смаком. Любителі швидких, але смачних вечерь можуть бути впевнені, що приготування не займе у них багато часу, а результатом вони будуть приємно здивовані. Цибуля і помідори створять густий овочевий соус для курки. Оливки додадуть страві чудовий аромат і смак. Треба відзначити, що оливки підійдуть будь-які, наприклад, оливки, фаршировані лимоном. Замість курячих гомілок можна використовувати курячі крильця. До столу курку по-середземноморському можна подати з грецькими коржами, рецепт приготування яких додається.

Інгредієнти

  • Куряча гомілка - 10 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Часник - 4 зубчика
  • Оливки - 20 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Борошно - 250 г.
  • Тепла вода - 175 мл.
  • Дріжджі - 1/4 ч. л.
  • Цукор - 1/4 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Обсмажити гомілки в сковороді по 2 хвилини з кожного боку до легкої золотистої скоринки на соняшниковій олії і викласти м'ясо в окрему миску.

  • 02

    Помідори обдати окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками, цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити.

  • 03

    У сковороді, де обсмажувалася курка, додати помідори і цибулю, і тушкувати близько 5 хвилин.

  • 04

    Додати в сковороду курку і готувати ще 15 хвилин.

  • 05

    Додати часник, оливки, зелень і залишити на малому вогні, на 10 хвилин.

  • 06

    Для приготування коржів перемішати борошно, теплу воду, дріжджі, сіль, цукор.

  • 07

    Скачати тісто в кулю, накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

  • 08

    Розділити тісто на 4 частини, розкачати на коржі і обсмажити на сухій сковороді.