Можливо існує не один рецепт того, як запікати м'ясо з сиром, але всі вони не схожі на цей. Більш звичний рецепт, коли викладають м'ясо на деко, а зверху кладуть сир. У нашому ж рецепті запікають м'ясо цілісним шматком і у фользі. При такому способі приготування всі соки м'яса залишаються всередині фольги, і це робить страву дуже соковитою і м'якою. Звичайно ж, куди тут без часнику, який завжди доречний у стравах із м'яса. А ніжний сир при запіканні утворює хрустку скоринку. Ви можете нарізати цибулю до м'яса або ж зробити до нього овочевий салат, поки м'ясо запікається - і ваша вечеря (або обід) готові. Перед подачею можете також полити м'ясо соусом.
Шматок м'яса промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками, злегка посипати сіллю, перцем та натерти спеціями. Тонким ножем зробити неглибокі наколи по всьому шматку, всередину яких помістити тонко нарізані шматочки часнику.
Обгорнути м'ясо фольгою і запікати до готовності при 190°C°C приблизно 40 хвилин. Потім обережно розкрити фольгу і зробити приблизно 10 поперечних надрізів, не дорізаючи їх до кінця.
В кожен надріз вкласти по шматочку твердого сиру. Поставити м'ясо в духовку на кілька хвилин.
Як тільки твердий сир почне плавитися, а м'ясо підрум'яниться, дістати м'ясо. Підрізати шматочки до кінця і викласти разом із шматочками сиру, що розплавився. До м'яса можна подати свіжі овочі.