Макарони по-американськи або «Mac and Cheese» - це просте щоденне домашнє блюдо для американців. Блюдо швидко і легко готується, але має свою родзинку. Завдяки молочно-сирному просочуванню макарони виходять дуже соковитими, м'якими і в процесі запікання покриваються ніжною хрусткою скоринкою. Сир для цієї страви краще брати з гострим смаком, наприклад Чеддер, а ще можна використовувати одночасно сири 2-х сортів: м'який і твердий. Завдяки цьому у макаронів буде більш насичений смак. Також можна сміливо експериментувати і зі спеціями. Макарони по-американськи - дуже смачне і ситне блюдо, воно подобається і дітям, і дорослим, тому чудово підійде для сімейної вечері.
Поставити каструлю з підсоленою водою на вогонь, висипати макарони, довести до кипіння, варити до повної готовності протягом 10-12 хвилин, стежити щоб вода постійно кипіла. Воду злити, макарони промити в друшляку під холодною водою.
Духовку розігріти до 180°C.
Влити бульйон і молоко в каструлю, поставити на вогонь, розігріти, додати макарони в каструлю, посипати карі. Ретельно перемішати, перекласти макарони разом з підливкою в форму для випікання. Посипати зверху тертим сиром, викласти шматочки вершкового масла. Випікати в духовці протягом 15-30 хвилин, до появи золотистої скоринки. Подавати відразу ж.