Ледачі голубці
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Ледачі голубці

Рецепт звичайних голубців запозичений нами з Близького Сходу. Там люблять додавати в страви найрізноманітніші приправи для гостроти і гіркуватості. Без сумніву, страва виходить дуже соковита і смачна. Але і часу на її приготування потрібно чимало. Щоб загорнути кожен голубець, знадобитися довго старатися. оскыльки існують рецепти лінивих вареників чи відбивних, так само можна скоротити час і на приготування лінивих голубців. Інгредієнти знадобляться ті ж, але тільки не потрібно загортати фарш у листя капусти. Все набагато простіше. При цьому не потрібно їх тушкувати, адже ліниві голубці готують у духовці. Котлетки з начинки покриваються ніжною скоринкою. А якщо ще й полити їх соусом або сметаною, то вийде ще смачніше.

Інгредієнти

  • Капуста - 400 г.
  • Фарш - 400 г.
  • Рис - 200 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Томатна паста - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Капусту дрібно порізати, ошпарити її кип'ятком і дати постояти п’ять хвилин, щоб вона стала м’якшою. Рис відварити в підсоленій воді.

  • 02

    М'ясо прокрутити на м’ясорубці, додати порізану цибулю, рис, капусту, а також яйце. Потім посолити та поперчити. Добре все перемішати.

  • 03

    На змащене деко покласти дрібно нарізану капусту. З отриманого фаршу сформувати котлети. Тим часом обжарити цибулю та моркву, додати томатну пасту розбавлену склянкою води.

  • 04

    Залити соусом голубці та відправити їх в духовку на 40-60 хвилин.