Така дивна назва страви пояснюється тим, що батьківщина його Туреччина. Зазвичай лахмаджун - це корж з тіста, на яку викладають різну начинку. Головним інгредієнтом начинки тільки має бути м'ясо. Зазвичай це баранина. Ну і звичайно ж багато приправ у вигляді перцю та інших спецій. Також багато овочів: помідори, перець, цибулю. Все це робить страву дуже насиченою. Можна навіть подумати, що лахмаджун чимось нагадує шаурму. Тільки звичайно ж набагато краще, адже ви робите це своїми руками і з натуральних продуктів, до того ж свіженьку. Дуже ситна і чудова страва для всієї родини, яке порадує ваші шлунки, та й загалом вас.
Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор. Залишити на 10 хвилин.
Борошно просіяти, додати сіль, влити дріжджі. Поставити в тепле місце на 40 хвилин.
Розділити тісто на невеликі шматочки, надавши кожному форму м'ячика і залишити на 30 хвилин.
Для начинки у фарш додати перекручені на м'ясорубці цибулю, петрушку, томати, 2 види перцю, масло. Також посолити.
Потім кожен шматочок тіста розкачати величиною з тарілку. Після цього викласти кожен шматочок тіста, змащений зверху маслом на деко. На тісто викласти тонким шаром 1-1,5 ст. л. начинки і розрівняти.
Пекти потрібно 5-6 хвилин при температурі 200°С.
Готові лахмаджуни згорнути рулетом й вичавити на них лимонний сік.