Курка по-мисливські
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Курка по-мисливські

Курка по-мисливські - це страва тосканського походження, дуже популярна у всій Італії, особливо в північних регіонах. Термін "по-мисливські" виходить з того, що цей спосіб приготування був використаний для приготування дичини, але в нашому рецепті будемо готувати з куркою. Цей рецепт дуже простий у приготуванні. Тушковане м'ясо розбурхує апетит і викликає незмінні захоплення. Якщо соус в каструлі дуже рідкий, потрібно вийняти курку, збільшити вогонь і дати соусу загуснути. Приправити травами і спеціями. Цю страву можна подавати, як окремо, так і з картопляним пюре, рисом або смаженою картоплею. Прикрашають гілочками орегано.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Бекон - 150 г.
  • Гриби свіжі - 125 г.
  • Гомілка куряча - 4 шт.
  • Стегна курячі - 4 шт.
  • Вермут сухий - 90 г.
  • Цукор коричневий - 0,25 ч. л.
  • Помідори консервовані - 800 г.
  • Орегано - 5 стеблів
  • Розмарин - 1 стебло
  • Лавровий лист - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Налити половину оливкової олії в каструлю, поставити на вогонь, розігріти. Додати в каструлю подрібнені цибулю, часник і селеру. Обсмажувати протягом 6-8 хвилин на середньому вогні, не перестаючи помішувати.

  • 02

    Додати до цибулі в каструлю нарізані гриби і бекон, додати вогню, обсмажувати протягом 4-5 хвилин, також постійно помішуючи. Після чого, викласти на тарілку всю суміш.

  • 03

    Долити оливкову олію в каструлю, покласти шматочки м'яса, додати спеції, підрум'янити. Прибрати зайвий жир з каструлі ложкою. Влити вермут, збільшити вогонь, готувати, поки вермут не випарується.

  • 04

    Додати в каструлю помідори, орегано, цукор, розмарин, лавровий лист і налити 75 мл. води. Довести м'ясо до кипіння, додати суміш з беконом. Накрити зверху каструлю кришкою, готувати 20 хвилин, до м'якості м'яса.