Кролик в гірчичному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Кролик в гірчичному соусі

Французька кухня славиться своїми витонченими і гурманськими рецептами. За своїм принципом - це дуже вишукана кухня з дуже самобутніми стравами. Ось сьогодні ми з радістю готові представити вам одну з страв французької кухні - це страва "кролик в гірчичному соусі". Дана страва вразить вас своїм витонченим смаком. Вона дуже поживна і наситить ваш організм необхідними корисними речовинами. Крім цього, прекрасний запах страви здатен приголомшити вас. Приготувавши дану страву один раз, вам неодмінно її захочеться приготувати ще багато разів. І є вся ймовірність того, що дана страва перейде в розряд вашої улюбленої страви. До неї підходять гарнір з картоплі, рисовий гарнір або овочевий. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Гірчиця діжонська - 2 ст. л.
  • Кролик - 1 шт.
  • Гірчиця зерниста - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Вино біле сухе - 150 г.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Вершки 30% - 120 г.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Чебрець (листя) - 1 ст. л.
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вимити кролика, очистити від нутрощів, шкіри і зайвого жиру. Розрізати на середні шматочки, висушити паперовим рушником.

  • 02

    Вилити оливкову олію в глибоку сковороду, додати вершкове масло, розігріти. Викласти в сковороду шматки кролика, обсмажити до золотистого кольору.

  • 03

    Викласти зі сковороди кролика. В олії, що залишилася обсмажити нарізану цибулю, додати часник, обсмажити.

  • 04

    Додати в сковороду вино, збільшити вогонь. Після того, як алкоголь випарується, зменшити вогонь і додати гірчицю з чебрецем.

  • 05

    Покласти кролика назад у сковорідку, додати сіль, перець. Накрити кришкою, зменшити вогонь, готувати 45-60 хвилин. Підтримувати процес повільного кипіння.

  • 06

    По закінченні часу, витягнути кролика зі сковороди, збільшити вогонь, випарувати зайву рідину. Додати вершки, вимкнути вогонь. Змішувати протягом 1 хвилини, повернути кролика в сковорідку. Залишити сковороду на гарячій конфорці, посипати зверху петрушкою. Залишити настоятися 15-20 хвилин.