Класичний глінтвейн з апельсинами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Класичний глінтвейн з апельсинами

У перекладі в німецької "глінтвейн" означає навіть не просто гаряче, а палаюче вино. Саме завдяки своїм чудовим зігріваючим властивостям напій завоював таку популярність у Північній Європі, де, власне він і народився - адже тільки в холодні зими може прийти в голову нагріти вино, та ще й, для більшого ефекту, додати запашних прянощів. Цей неодмінний атрибут європейських різдвяних базарів прижився і у нас - і ми його прийняли як рідного. І навіть навчилися готувати це зілля від застуд і поганого настрою вдома.

Інгредієнти

  • Сухе червоне вино - 750 мл
  • Апельсин - 1 шт.
  • Гвоздика - 5 бутончиків
  • Мелений мускатний горіх - 1/4 ч.л.
  • Кориця - 1 палочка
  • Мелений імбир - 1 ч.л.
  • Мед - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У каструльці з'єднайте всі спеції (за бажанням ви також можете додати аніс, духм'яний перець, кардамон).

  • 02

    Влийте 100 мл води, доведіть її до кипіння і зніміть відвар з вогню. Накрийте кришкою і дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім процідіть.

  • 03

    Апельсин разом з шкіркою наріжте кружечками.

  • 04

    У каструлю влийте вино, додайте відвар спецій і трохи меду за смаком (приблизно 2 ст.л.), покладіть апельсин.

  • 05

    Доведіть вино майже до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть!). Подавайте напій гарячим, поклавши в кожну склянку часточки апельсина.