Холодник з ковбасою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Холодник з ковбасою

Влітку, у виснажливу спеку мало кому захочеться покуштувати гарячого супчику чи борщу. Тому на допомогу приходить холодник – холодна перша страва, що відноситься до кухонь східноєвропейських держав. Холодник готують з овочів на овочевому відварі або молоці. Відсутність в числі інгредієнтів м'яса і м'ясних продуктів відрізняє холодник від знаменитої окрошки. Російський варіант холодника – борщ. Від інших охолоджених супів дана страва вигідно відрізняється простотою в приготуванні. Однак відійдемо від звичних стереотипів і пропонуємо Вам приготувати холодник з ковбасою на квасі. Приготована страва – такий собі мікс традиційного холодника з окрошкою і борщем. Незвично, але дуже смачно.

Інгредієнти

  • Буряк - 0,5 кг.
  • Картопля - 0,5 кг.
  • Квас - 3 л.
  • Варена ковбаса - 300 г.
  • Цибуля - 200 г.
  • Огірки - 1 кг.
  • Зелена цибуля - 200 г.
  • Кріп - 100 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Промити ретельно буряк. Поклсти його в глибокий посуд, налити трохи води і поставити в мікрохвильову піч. Запікати буряк при потужності 1000 Вт протягом 20 хвилин. Після цього зняти шкірку. Порізати буряк тонкою соломкою.

  • 02

    Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями.

  • 03

    Огірки й ковбасу нарізати кубиками.

  • 04

    Картоплю відварити в мундирі і порізати на невеликі кубики.

  • 05

    Скласти всі овочі в каструлю і залити квасом.

  • 06

    Перемішати холодник і посолити. Дати йому настоятися протягом 1 години.