Грибний суп із печериць із гречкою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Грибний суп із печериць із гречкою

Грибні супи з додаванням різних круп дуже хороші. Найчастіше грибний суп з гречаною крупою готують з шампіньйонів. Грибний суп з гречкою дуже ароматний. Гречка надає супу додаткову ситість і особливий смак. Для приготування супу не потрібно багато часу і сил, так як він готується швидко і легко. Гриби можна використовувати свіжі, консервовані та заморожені. Не менш смачним і більш ароматним таке блюдо виходить з додаванням білих грибів. Цей суп можна приготувати і на воді, тоді отримаємо пісний варіант. Грибний суп з гречкою на воді - відмінне перше блюдо для тих людей, хто дотримується посту.

Інгредієнти

  • Печериці - 200 г.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Гречка - 70 г.
  • Петрушка - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний меленй - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити куряче філе.

  • 02

    Цибулю дрібно порізати. Гриби порізати пластинками.

  • 03

    На соняшниковій олії обсмажити цибулю протягом 5 хвилин. Додати гриби і смажити з цибулею протягом 15 хвилин.

  • 04

    Картоплю і моркву нарізати невеликими брусочками.

  • 05

    З бульйону дістати відварене філе. У бульйон покласти картоплю.

  • 06

    Далі додати моркву.

  • 07

    Всипати промиту гречку. Варити 15 хвилин.

  • 08

    Філе порізати брусочками. Петрушку дрібно порізати.

  • 09

    Суп посолити і поперчити, покласти лавровий лист. Додати обсмажені гриби з цибулею, варити 5 хвилин.

  • 10

    Наприкінці додати шматочки філе і дрібно порізану петрушку.