Фруктовий салат у вині
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Фруктовий салат у вині

Хто сказав, що салат - це обов'язково холодна солона закуска? Він цілком може бути солодким. Такий салат підійде для звичайного перекусу, для частувань гостей або щоб поласували діточки. Пропонуємо вам смачний солодкий салат із фруктів, сухофруктів і горіхів. Адже фрукти дуже корисні - вони насичують організм корисними вітамінами та фруктозою. Сухофрукти, як відомо, в певній мірі навіть корисніші свіжих їх родичів. По-перше, від них не товстішають - це важливо для тих, хто стежить за своїм тілом. А також вони корисні для людей, у яких проблеми з нирками і які страждають на підвищений рівень цукру в організмі. А вже якщо разом з горіхами, то виходить ох яка смакота! І до речі, для безалкогольного варіанту такого салату замість вина підійде і звичайний гранатовий сік - смак від цього не зіпсується. Всім смачного!

Інгредієнти

  • Волоські горіхи - 120 г
  • Груша - 1 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
  • Апельсиновий сік - 120 мл
  • Яблуко - 1 шт.
  • Манго - 1 шт.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх - 2 г
  • Вино червоне десертне - 75 мл

Етапи приготування

  • 01

    Обсмажити волоські горіхи і відкласти в сторону, щоб охололи (якщо не смажені).

  • 02

    Очистити яблуко, грушу і манго, нарізати кубиками і покласти в миску.

  • 03

    Вичавити зверху сік 1/2 лимона, перемішати і відкласти в сторону.

  • 04

    Зробити сироп: змішати в маленькій каструлі мед з бальзамічним оцтом і вином та поставити на повільний вогонь. Варити до консистенції сиропу. Додати сік і цедру половинки лимона. Помішувати, поки все не прогріється.

  • 05

    Залити сиропом фрукти і ретельно перемішати.

  • 06

    Посипати рештою цедри, мускатним горіхом і корицею.

  • 07

    Додати апельсиновий сік і рубані горіхи, ретельно перемішати.

  • 08

    Можна подавати в одній великій піалі або розділити на порції.